Opstart trainingsblog

Hallo allemaal,

Ben vrij nieuw hier en ook nog wat zoekende. Het leek me eigenlijk heel handig om hier m’n voortgang te gaan bijhouden. Heb daar zelf wat behoefte aan, zodat ik ook m’n vooruitgang duidelijk heb en terug kan zien. En delen is leuk :). Ik kan alleen nog niet heel veel van andere mensen terugvinden, echt een forum is er niet toch? Of is het meeste gewoon niet openbaar?

About the author: Steffien
Sinds eind 2019 gestart met clickertraining en langzaam overgeschakeld naar echt alleen r+ tijdens training. Tijdens management (wat natuurlijk eigenlijk ook training is 😉 gebruik ik nog wel regelmatig negatieve bekrachtiging. Sinds 1.5 jaar ben ik trotse eigenaar van Fien, een 10-jarige tuigpaardmerrie die ik daarvoor heb verzorgd. Tijdens inrijdproces (op 9 jaar) overgeschakeld naar r+ en dat betekent dat ik het opnieuw wil oppakken, maar dan dus met keuzevrijheid. Ze had daarvoor al wat negatieve ervaringen met eerdere 'pogingen'. Fien is een heel leuk paard, maar heel gevoelig en vrij snel onzeker en gespannen. Ze weet aan de andere kant ook best goed wat ze wil. Sinds het starten met R+ laat ze haar mening ook meer zien, wat erg vermakelijk is om te zien. Ook is ze veel zelfverzekerder geworden. En ik ben meer gefocussed op wat ze allemaal goed doet! Wat ik lastig vindt is dat het soms wel erg langzaam gaat, vooral door mijn gebrek aan vaardigheid hiermee. Ik denk dat het te lang blijven hangen op een bepaald niveau van uitvoeren van een oefening waar ik dan voor klik mijn valkuil is (dus criteriaCriteria The specific, trainer-defined characteristics of a desired response in a training session. The trainer clicks at the instant the animal achieves each criterion. Criteria can include not only the physical behavior but elements like latency, duration, and distance. niet snel genoeg verhogen).

Add Comment

Get involved!

Get connected!

Comments

@peepso_user_83(Steffien)
Dankje, ah ok nou zal het eens wat uitproberen! Ja gaat best heel goed. Was snel al een stuk rustiger en inmiddels training weer een beetje opgepakt. Omstandigheden zijn sowieso veel beter want veel ruimte, stabiele kudde en continu buiten. In de kudde (enorme kudde van 5 😉 rommelt het af en toe nog wel wat. Maar is ook nog niet zo lang, dus komt vast goed!
2 months ago
@peepso_user_26(Ananja)
Fijn om te horen dat er meer stabiliteit voor haar is en dat wordt dan vast nog beter!
2 months ago