About

Hallo!                          (English? Scroll down)

Welkom op neighbook, hét coaching- en leerplatform voor clickertrainers!

Neighbook is een (nog zeer onvolledig werkende) website voor paardentrainers, met de focus op wetenschappelijk onderbouwde, paardvriendelijke training. Neighbook is ontstaan vanuit de frustratie dat je niks terugvindt op sociale media zoals facebook, zodra het ouder is dan 3 dagen. Maar het is ook geen doorsnee-forum.

Neighbook is een publieke chatbox, maar geeft ook de mogelijkheid om met je vrienden, je instructeur, of je medetrainers privé-groepen op te starten. Je kiest zelf of die groepen openbaar, alleen toegankelijk voor je leden, of zelfs geheim zijn. Binnen die groepen kan je praten over wat dan ook – daar komt neighbook niet in tussen. Behalve dat we er van uitgaan dat het toch ongeveer over paarden trainen gaat ;-).

Neighbook is in de eerste plaats opgezet als een trainingstool. Iedereen kan, naast gewoon met elkaar praten, ook z’n eigen trainingsblog aanmaken. Ook die blog is privé, alleen te lezen door je vrienden, of openbaar. Als jij en je paard een belangrijke mijlpaal bereiken, kan je die mijlpaal ook taggen voor onze ‘achievement timeline‘: een tijdslijn waarop álle bijzondere mijlpalen van al onze paarden verzameld worden in een feest van verwezenlijkingen. Of het een grote of kleine oefening is: als het belangrijk was voor jou en je paard, dan heeft dat moment een plaatsje verdiend op de timeline.

Neighbook heeft ook een kennisbank (de knowledge base/wiki).
In de kennisbank zal je geleidelijk aan steeds meer trainingsplannen vinden, een woordenboek, langere uitleg over wetenschappelijke principes, links naar interessante info (artikels, boeken…) enzovoort.

Neighbook wil ook een probleem voor instructeurs en coaches oplossen: namelijk dat je op heel veel plaatsen tegelijk moet zijn, ook digitaal, en dat je geen tijd hebt om je eigen site met eigen online opvolgmogelijkheden te onderhouden. Met Neighbook kan je je nu al  eigen privégroepen bouwen, waar je wél alles in terugvindt, omdat je steeds kan linken naar je eigen blog, de kennisbank én het woordenboek.

Neighbook wordt mee gebouwd door de community. Wil je meewerken aan de site, om hem completer te maken? Ontbreekt er iets in het woordenboek? Geef je dan op als aha-factor. Wil je praktisch meebouwen aan neighbook, met ideeën, code of koffie? Geef je dan op in de hypesquad-groep.

Op de planning

  • Neighbook is voorlopig in z’n geheel gratis (tenzij het aantal bijdragen exponentieel zou ontploffen waardoor de server zwaarder moet).
    Vanaf 2021 wordt er misschien een bijdragefee van bvb 10,-/jaar/pp gevraagd (voor de hostingkost van alle data), tenzij we tegen dan sponsors en/of (geselecteerde) adverteerders vinden.
  • In de shop zal je trainingstools, boeken en dvds vinden.
  • Schrijf je je blog op neighbook, dan zal je hem meteen ook kunnen meeposten op facebook. Op dit moment kan je wel al linken naar facebook, twitter en pinterest.
  • Een event kalender.
  • Een drag-en-drop functie voor het maken van trainingsplannen met gemakkelijke bouwstenen.
  • Als je trainingsdoelen uit die trainingsplannen hebt bereikt, en als die trainingsdoelen door je peers werden geverifieerd; worden ze meteen omgezet in je eigen individueel 3D landschap waar je kan in rondlopen. Maar dat is nog ver weg!

Zelf ook ideeën? Vertel het in de hypesquad-groep.

 

Hi there!

Welcome to neighbook! Don’t mind the mess, we’re just cleaning up before we open.

So what’s all the fuzz about?
Basically, neighbook is a horse trainers site with a focus on reward training. It’s in Dutch (because it’s being built in Belgium), but it’s also kinda in English, because we hope to get an international community going. You can still chat in whatever language you like, in chat groups you can make yourself.
For now though, we’re going to start up with some Dutch-language people. We’ll get back to you later, promise!